Tipuri de droguri

Tipuri de droguri

I.  Alcoolul 

este problema numărul unu în ceea ce privește consumul de droguri. El este cauza diferitelor afecțiuni ale ficatului, creierului, stomacului, pancreasului. Alcoolul este o sursă concentrată de calorii, dar furnizează cea mai puțină energie, întrucât el este mai întâi prelucrat de către ficat, el nu poate fi utilizat direct de mușchi.

Etapele intoxicării cu alcool sunt:

1. VESELIA - persoana devine vorbăreață, dezinvoltă, mai sociabilă decât în mod obișnuit.
2. COMPORTAMENTUL DEZORDONAT - gândirea este afectată, rațiunea este de necontrolat, emoțiile sunt fluctuante, timpul de reacție crește.
3. CONFUZIA - apare dezorientarea, adesea persoana devine irascibilă, emoțiile se amplifică, apar temerile, furia, vorbirea neclară este un indiciu asupra acestei etape, poate apărea și vederea neclară.

4. PIERDEREA CONTROLULUI - este remarcată de cei din afară - persoana nu mai este capabilă să stea în picioare, sau să meargă, se împiedică, adesea vomită.

5. INCONȘTIENȚA- persoana este inconștientă, poate muri.

II. Excitantele

 Cocaina ( coke, base, crack) și amfetaminele( speed, crank, ice) sunt cele mai răspândite droguri excitante. Acestea stimulează sistemul nervos, produc excitabilitate, vorbire rapidă și neclară, lipsă de aer, frisoane, transpirație, puls, tensiune mărită, insomnie, și chiar moarte. 
Excitantele pot cauza afecțiuni mentale ca :
1. PSIHOZA - excitantele pot produce stări psihice grave, care pot simula chiar schizofrenia.
2. DEPRESIA - pe măsură ce substanța își pierde efectul, consumatorul trece printr- o depresie care poate determina chiar sinuciderea.
3. INSOMNIA  este unul din cele mai grave efecte ale excitantelor. Consumatorii pot petrece zile întregi fără să doarmă normal, stări care pot induce fenomenele psihotice. 

III Narcoticele

Narcoticele deprimă creierul, și dau senzația de plăcere, superioritate, putere, urmate de letargie, amețeală, confuzie, și scăderea ritmului inimii, a capacității respiratorii.
Printre narcotice sunt: heroina, morfina, codeina.
Bolile cauzate de narcotice sunt:
1. SIDA - consumatorii care folosesc droguri intravenoase sunt expuși virusului HIV.
2. CHEAGURI DE SÂNGE - Când vasele de sânge sunt înțepate foarte des, mai ales cu ace nesterilizate, apar cheaguri de sânge, sau cicatrice în interiorul vasului.
3. EMBOLIA PULMONARĂ - o complicație foarte gravă poate apărea atunci când cheagurile se desprind și ajung spre inimă și plămâni. Consumatorul moare din cauza cheagurilor care închid alimentarea cu sânge spre plămâni.
4. ENDOCARDITA MICROBIANĂ - dacă pătrund microbi în circuitul sanguin, printr - un ac murdar aceștia se răspândesc și se localizează la nivelul valvelor inimii, producând infecții grave manifestate prin febră, slăbiciune, și în final moartea.
5. ABCES CEREBRAL - Când microbii sunt injectați printr-un ac murdar în circuitul sanguin se pot localiza la nivelul creierului. Semnele abcesului cerebral sunt: temperatura ridicată, convulsii, coma sau chiar moartea.
6. HEPATITA C - inflamația ficatului este una din problemele frecvente ale persoanelor care se droghează cu heroină. Hepatita se manifestă prin slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale, icter.

IV HALUCINOGENE

Aceste droguri sunt substanțe chimice care modifică modul de a vedea și de a auzi al consumatorului. Ele produc de asemenea imagini și sunete în mintea consumatorului care nu sunt în realitate prezente. LSD ul, o pulbere albă, cristalină, fără miros și gust produce stări de transă, agitație, confuzie, frisoane, euforie, depresie, pupile dilatate, puls și tensiune mărite, halucinații. Poate apărea un comportament necontrolat, sălbatic, temător, mai ales dacă persoana suportă efectele neplăcute imediat după consumarea drogului sau amintiri neplăcute imediat după consumarea drogului . 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți